Μούρλια: Σουφλέ γιαουρτλού κεμπάπ για την Τσικνοπέμπτη
Απίστευτη γεύση

Σου προτείνουμε μία φοβερή συνταγή για εύκολο και αφράτο σουφλέ από την Γκόλφω Νικολού με το μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε. Με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά που λιώνουν αυτό το σουφλέ είναι του ονείρου και μπορείτε να το φτιάξετε για την Τσικνοπέμπτη.
Σουφλέ γιαουρτλού κεμπάπ για την Τσικνοπέμπτη
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κασέρι 400 γραμμάρια κομμένο σε φέτες
- κρεμμυδι 1 μέτριο ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- μπαγιατικο ψωμι 1 φραντζόλα σε φέτες
- ντοματα 1/2 κιλό κομμένες σε ροδέλες
- αυγα 5
- δυοσμος 1/2 κουταλάκι του γλυκού περίπου ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 φλυτζάνια του καφέ
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδάκια
Δείτε επίσης τα 10 ιδανικά στέκια στην πρωτεύουσα για να φας σαν άρχοντας την Τσικνοπέμπτη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο. Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, στρώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνουμε τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο. Καλύπτουμε με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, χτυπάμε 3 αυγά με τα δυο γιαούρτια και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό. Αλατίζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 1 ώρα.
Πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα σε 3 κινήσεις
Υλικά
•1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
•500 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
•300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•220 γρ. γιαούρτι
•2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
•πιπέρι
•1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
•ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Δείτε επίσης μία συνταγή για τυρόπιτα τη Τσικνοπέμπτη
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
2.Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
3.Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Πηγή: sintayes.gr