Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Εύκολη συνταγή: Τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά

Σκέτη απόλαυση!

21 Φεβρουαρίου 2025 10:09
Εύκολη συνταγή: Τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε συνταγή για τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά. Με ανθότυρο, φέτα, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο είναι ιδανική για κολατσιό στο ολοήμερο ή και για ένα χορταστικό βραδινό. Είναι μία τυρόπιτα με αφράτη γέμιση και ωραίο φύλλο και σίγουρα είναι η τέλεια ιδέα για το σχολικό κολατσιό στο ολοήμερο ή για ένα χορταστικό βραδινό. Ακόμη και για μεσημεριανό αν βαριέστε να μαγειρέψετε.

Τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά

Νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα

Υλικά

  • φύλλα κουρού 2

Για την γέμιση

  • φέτα 125 γραμμάρια τριμμένη
  • ανθοτυρο 125 γραμμάρια τριμμένο
  • ρεγκάτο 125 γραμμάρια τριμμένο
  • κεφαλοτύρι 125 γραμμάρια τριμμένο

Για την μπεσαμέλ

  • Γάλα φρέσκο Μισό λίτρο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας
  • αλατι Κατά βούληση
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
  • αυγα 2
  • ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας περίπου

Για το άλειμμα

  • ελαιολαδο Λίγο

Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε άλλη μία συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα!

Εκτέλεση για την τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά

  • Αρχικά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ την θρυμματισμένη φέτα, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το τριμμένο ρεγκάτο και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω ένα φύλλο κουρού.
  • Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κουρού. Χαράζουμε την τυρόπιτα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.

Tips για την τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά

Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε βούτυρο στη μπεσαμέλ. Οι ποσότητες στα τυριά μπορούν να διαφέρουν ανάλογα τα γούστα μου. Αν θέλουμε την τυρόπιτα πιο αλμυρή βάζουμε παραπάνω φέτα, αν την θέλουμε πιο γλυκιά βάζουμε παραπάνω ανθότυρο. Το θέμα είναι τα τυριά να είναι συνολικά περίπου 500 γραμμάρια.

Δοκιμάστε την και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Πηγή: daddy-cool.gr

Πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα σε 3 κινήσεις

Εφαρμόστε μία πανεύκολη συνταγή μια πανεύκολη τυρόπιτα για να απολαύσετε μια λαχταριστή κρεμώδη πίτα με τυριά σε 3 κινήσεις έτοιμη για το φούρνο.

Υλικά

•1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
•500 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
•300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•220 γρ. γιαούρτι
•2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
•πιπέρι
•1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
•ελαιόλαδο ή βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε το πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν η φέτα είναι αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο.
2.Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα στο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
3.Καλύπτουμε την επιφάνεια της γέμισης με ένα φύλλο, σπρώχνουμε με το χέρι μας προς τα κάτω τις άκρες γύρω γύρω και το λαδώνουμε από πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Πηγή: sintayes.gr

 

Συνταγές

Share