Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Πεντανόστιμο: Γιαουρτογλυκό με 3 ευρώ

Μην αντιστέκεσαι

21 Φεβρουαρίου 2025 10:29
Πεντανόστιμο: Γιαουρτογλυκό με 3 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ελαφρύ και δροσερό γιαουρτογλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι, είτε όταν απλά θέλουμε κάτι γλυκό. Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με το ζελέ είναι το κάτι άλλο και είναι κατάλληλο για αρχάριες στη κουζίνα. Είναι μία συνταγή για ελαφρύ και δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα με μόλις 2 υλικά και 3 ευρώ.

Εύκολο γιαουρτογλυκό για αρχάριους

Πεντανόστιμο: Γιαουρτογλυκό με 3 ευρώ

Υλικά

  • Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια
  • ζελέ 1 φακελάκι φράουλα

Δοκιμάστε να φτιάξετε

Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό με 3 ευρώ

  • Αρχικά βράζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε το μισό από το ζελέ σε μία φόρμα του κέικ.
  • Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το στραγγιστό γιαούρτι με το υπόλοιπο ζελέ και ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι πάνω από το παγωμένο ζελέ.
  • Το αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

Δείτε άλλη μία συνταγή για γλυκό ψυγείου

Γιαουρτογλυκό ανανά σε ποτήρι με 4 υλικά

Συνταγή για ατομικό γιαουρτογλυκό σε ποτήρι με γεύση ανανά με μόλις 4 υλικά. Ένα δροσιστικό γλυκό για αρχάριες που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 παγωμένο μόρφατ
  • 1 συσκευασία κομπόστα ανανάς
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια

Μπορεί να διανύουμε την περίοδο του Φθινοπώρου όμως ο ανανάς είναι ένα φρούτο που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο μπορούμε να τον βρούμε όλο τον χρόνο στην Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα εξωτερικό ζελέ με κομπόστα ανανά και γιαούρτι που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη: Τυρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε 1μιση ποτήρι του νερού βραστό νερό και 1μιση ποτήρι του νερού το σιρόπι από την κομπόστα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ζελέ στην άκρη. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του το βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε το μόρφατ σε σαντιγί χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη για 7 λεπτά. Αφού το ζελέ στο ψυγείο έχει ξεκινήσει ελαφρώς να πήζει, προσθέτουμε τη σαντιγί και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο ανανά από την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζουμε για όλη τη νύχτα στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Tips

Υπέροχη συνταγή: Γιαουρτογλυκό ανανά σε ποτήρι με 4 υλικά

Αν δεν φτάνει το σιρόπι προσθέτουμε παγωμένο νερό από το ψυγείο.

 

Συνταγές

Share