Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2025

Υπέροχο: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα

Θα το λατρέψετε!

24 Φεβρουαρίου 2025 13:58
Υπέροχο: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου, ιδανικό για κάθε περίσταση, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα. Το γλυκό αυτό συνδυάζει τη βελούδινη υφή της κρέμας με το τραγανό σαβαγιάρ και η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
  • ζαχαρη 1 κούπα
  • Σιμιγδάλι ψιλό ¼ κούπας
  • κορν φλαουρ ¼ κούπας
  • βανίλια 1

Για την βάση

  • σαβαγιάρ 1 συσκευασία
  • χυμός 1/4 του λίτρου

Για την επικάλυψη

  • χυμός ¾ του λίτρου της αρεσκείας μας
  • ζαχαρη Περίπου ¼ κούπας
  • κορν φλαουρ ¼ κούπας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο
  • σταγόνες σοκολάτας Λίγες λευκής σοκολάτας

Υπέροχο: Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γλυκό μας με την σιμιγδαλόκρεμα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί λίγο το γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σιμιγδαλόκρεμα.

Μόλις πήξει προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26αρα και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Παίρνουμε από το 1 λίτρο χυμό το 1/4 του λίτρου και βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στον χυμό.

Έπειτα τα στρώνουμε στην φόρμα. Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ την σιμιγδαλόκρεμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα της επικάλυψης.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 του λίτρο χυμό, δηλαδή όσος χυμός μας περίσσεψε από τον χυμό που χρησιμοποιήσαμε για τα σαβαγιάρ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμο: Γιαουρτογλυκό με 3 ευρώ

Αφού πήξει στρώνουμε την κρέμα επικάλυψης πάνω από την σιμιγδαλόκρεμα. Πασπαλίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Στην επικάλυψη η ζάχαρη είναι προαιρετική. Συνολικό ο χυμός που χρειαζόμαστε είναι 1 λίτρο και για τα σαβαγιάρ και για την κρέμα της επικάλυψης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον χυμό θέλουμε.

Οι σταγόνες λευκής σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε ανάμεικτος χυμός του εμπορίου με μήλο, πορτοκάλι και καρότο.

 

Συνταγές

Share