Γιαγιαδίστικα ζουμερά μπιφτέκια: Σε ταξιδεύουν στα παιδικά σου χρόνια - Σκέτος αφρός
Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια
26 Φεβρουαρίου 2025
07:27

Έχουμε ξαναμιλήσει για συνταγές που ενώ είναι από τις πιο διαδεδομένες και κλασικές, στην πράξη μοιάζουν «παζλ» για δυνατούς λύτες. Ένα πιάτο μπιφτέκια με πατάτες είναι ένα από αυτά και το ζητούμενο είναι κατά κύριο λόγο να καταλήξετε με ένα αφράτο, ζουμερό αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης: Αφράτα και ζουμερά: Το υλικό στην ζύμη του κιμά που απογειώνει τη γεύση στα μπιφτέκια
Ποια είναι τα μυστικά που ήξερε μόνο η γιαγιάς μας και μπορούν να απογειώσουν το κρέας μας;
Υλικά
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- ½ κιλό κιμάς χοιρινός
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 2 τομάτες τριμμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στημένο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια
- Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας
- Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο τους
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς