Τσικνοπέμπτη με τον... Τάσο Δούση: 9 προτάσεις για εξαιρετικό κρέας στην Αθήνα!
Οι καλύτερες προτάσεις για σήμερα Τσικνοπέμπτη από τα πιο έμπειρα... χέρια!

Τσικνοπέμπτη σημαίνει καλό και γευστικό κρέας και το Athensmagazine.gr δεν θα μπορούσε να μην σας βάλει στο κλίμα μέσω του... Τάσου Δούση!
Ο γνωστός εκδότης και μετρ του καλού φαγητού προτείνει μέσω από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram αλλά και μέσα από το Athensmagazine.gr 10 εξαιρετικές προτάσεις για την σημερινή μέρα! Που θα βρείτε το καλύτερο κρέας ανάλογαμε την περιοχή σας; Ο Τάσος Δούσης σας έχει την απάντηση! Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις του...
Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Ο Τάσος Δούσης τρώει σε ένα θρυλικό εστιατόριο της Αθήνας και «ξενερώνει»
Τσομπανάκος
Σε ένα στενό της Καισαριανής λειτουργεί από το 1954 μια από τις πιο αυθεντικές και ζεστές ταβέρνες της Αθήνας, με πλούσια ιστορία και τα πιο λεπτοκομμένα παϊδάκια! Η κουζίνα του είναι γεμάτη από κατσαρόλες με μαγειρευτά, ταψιά με πίτες ψημένες στη στόφα που ζεσταίνει και την αυλή απέναντι, γλυκό του κουταλιού με κουμ κουάτ από τη γλάστρα. Η σχάρα πάνω στα κάρβουνα είναι φουλαρισμένη με παιδάκια κομμένα λεπτά λεπτά, από έμπειρο χέρι, «τσιγαρόχαρτα» που έρχονται ωστόσο ροδισμένα και ζουμερά στην πιατέλα.
Διεύθυνση: Ανακρέοντος 2, Καισαριανή 161 22
Τηλέφωνο: 21 0724 8441
Το Μαντρί
Το θρυλικό Μαντρί της Τερψιθέας, η παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται ψηλά στον Υμηττό και έχει θέα όλη τη Γλυφάδα! Στο ψηλότερο σημείο της Γλυφάδας βρίσκεται η γνήσια ταβέρνα που λατρεύουν όλοι οι νότιοι κρεατοφάγοι. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που κρύβει πίσω της μια ιστορία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, και χρόνια τώρα μας προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε σε ένα τέτοιο μέρος. Ποιοτικό και γνήσιο κρέας, ψημένο στα κάρβουνα, αλλά και σπιτικά μαγειρευτά.
Διεύθυνση: Γράμμου 41, Βριλήσσια 152 38
Τηλέφωνο: 21 0803 0484
Ο Ρουμελιώτης
Μια οικογενειακή ταβέρνα με φετίχ το μέγεθος και την ποσότητα του φαγητού. Ένα είναι σίγουρο, στον Ρουμελιώτη δεν θα μείνεις νηστικός! Η αλήθεια είναι πως αν δεν το ξέρεις το μαγαζί δεν πας από μόνος σου γιατί πολύ απλά δε βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό δρόμο, αλλά σε ένα μικρό στενό αρκετά ψηλά από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τι ξεχωρίζει; Το χειροποίητο μπιφτέκι και τα εκλεκτά παϊδάκια...
Διεύθυνση: Χειμάρρας 10, Γλυφάδα 165 61
Τηλέφωνο: 21 0960 7562
Η Μυρτιά
Ο θρύλος λέει, ότι πολλοί προσπάθησαν να τελειώσουν την μερίδα κρεατικών της “Μυρτιάς”, λίγοι όμως είναι αυτοί που το κατάφεραν. Η μυθική αυτή ταβέρνα βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη – δίπλα στην Ελευθερίου Βενιζέλου – και σας καλεί να πάρετε μέρος στην πρόκληση. Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί; Αυτό που κάνει το μαγαζί τόσο αγαπητό είναι η ποιότητα στις πρώτες ύλες, στις οποίες ενώ το πλήθος της εστιατορικής Αθήνας κάνει “σκόντο” η “Μυρτιά” κρατάει σε υψηλές προδιαγραφές. Από τις απαράμμιλες γεύσεις που προσφέρει προκύπτει και το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι θαμώνες, “Το Στέκι των Καλοφαγάδων”.
Διεύθυνση: Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη 171 22
Τηλέφωνο: 21 0937 0708
Ο Χριστόφορος
Η δεκαετία του ’60 ήταν για τα Καλύβια εκείνη που τα καθιέρωσε ως προορισμός για καλό και οικονομικό κρέας. Μέσα σε όλες τις ταβέρνες που άρχισαν να ανοίγουν, ξεχώριζε η διάσημη «Βλαχοπούλα», η οποία λίγα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε «Χριστόφορος».
Στον Χριστόφορο θα βρεις όλα εκείνα που αγαπάς…ένοχα και που θυμίζουν Πάσχα, χωριό και εξοχή. Δεν θα μιλήσουμε για τα ζουμερά παϊδάκια που θεωρούνται σήμα κατατεθέν, ούτε για το παραδοσιακό κοκορέτσι για το οποίο φημίζεται εδώ και δεκαετίες. Όλα αυτά είναι γνωστά και λίγο πολύ τα περιμένεις σε μια ταβέρνα αυτού του βεληνεκούς. Οι μπριζόλες, το κοντουσούβλι, το λουκάνικο θα σε ξετρελάνουν και θα σου φέρουν στο μυαλό γεύσεις και μυρωδιές…χωριού.
Διεύθυνση: Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού 190 10
Τηλέφωνο: 2299 048266
Μαύρος Γάτος
Στην καταπράσινη, ιστορική Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, ένας Μαύρος Γάτος μας υποδέχεται εδώ και 20 χρόνια και μας σερβίρει καλή ελληνική κουζίνα. Σε ένα περιβάλλον που θυμίζει ζεστές παραδοσιακές ταβέρνες της Παλιάς Αθήνας, με καλοστρωμένη και “ζεστή” σάλα το χειμώνα και με τραπεζάκια στο δρόμο το καλοκαίρι, θα φας τα πιο νόστιμα εδέσματα της γαστρονομικής μας παράδοσης με τη συνοδεία εκλεκτού τσίπουρου από τα Ιωάννινα και καλού κρασιού από την ορεινή Αρκαδία.
Διεύθυνση: Πολέμωνος 4, Αθήνα 116 35
Τηλέφωνο: 21 0723 6903
Το Στέκι του Ζήση
Aν πείτε σε κάποιον «πάμε Καστέλλα για φαγητό», οι πρώτες του σκέψεις θα περιλαμβάνουν οστρακοειδή, τηγανητό καλαμαράκι, φρέσκο ψάρι και θέα θάλασσα. Ο Πειραιάς ως λιμάνι που σέβεται τον εαυτό του και τιμά την ταυτότητά του με ωραία μέρη για τέτοιους είδους μεζέδες. Αλλά κρύβει και πολλά άλλα νόστιμα μυστικά που μπορεί να χάνουν σε ιώδιο, αλλά αυτό που κάνουν το γνωρίζουν άψογα.
Ένα από αυτά τα μυστικά είναι Το Στέκι του Ζήση, ένα μέρος για ψητά, μια εξαιρετική επιλογή για εκείνες τις μέρες που δεν θέλετε να γράψετε χιλιόμετρα μέχρι τα περίχωρα της Αττικής, επειδή βαριέστε να οδηγείτε μέχρι τα Καλύβια, την Κάντζα, τη Σταμάτα ή τη Βάρη. Βρίσκεται στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λειτουργεί με το ίδιο όνομα από τη δεκαετία του ‘80 και είναι όσο πρέπει ξεχασμένο από τον χρόνο.
Διεύθυνση: Ίδης 8, Πειραιάς 185 34
Τηλέφωνο: 21 0413 2168
Η Βοσκοπούλα
Στο μενού της Βοσκοπούλας θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις από αγνά και ειδικά επιλεγμένα υλικά. Ορεκτικά χειροποίητα, σαλάτες από λαχανικά ημέρας, πίτες και καλαμάκια ψημένα με μαεστρία στα κάρβουνα, γενναίες μερίδες με όλων των ειδών τα κρεατικά, θεσπέσια ψημένα προβατίνα, ζυγούρι και συκώτι. Καλή σας όρεξη.
Διεύθυνση: Λεωφ. Βάρης 41, Βάρη 166 72
Τηλέφωνο: 21 0895 7875
Γίδι
Τα τελευταία χρόνια ο σεφ Βασίλης Ακρίβος μας έχει συνηθίσει σε τολμηρές κινήσεις (Αιόλου 68, Tsipoutapas, Salty Bone, Umami Tales και προσεχώς Salty Pig). Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από το ανατρεπτικό Ψάριστον του Νέου Ηρακλείου, και τώρα πια με το Γίδι του, τη φοβερή χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση, μπαίνει κι εκείνος στο χορό της κρεατοφαγίας, αλλά με τη δική του οπτική, με λαϊκή ματιά και νοσταλγική διάθεση. Από την κουζίνα του βγαίνουν αμαρτωλές νοστιμιές όπως η θεϊκή φέτα-βούτυρο από το Άργος και οι μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα.
Στις σχάρες παίρνει θέση ο πρώην χασάπης Γιάννης Κουστένης που ξέρει και ψήνει μαστόρικα: από καλοσιτεμένη ελιά μοσχαριού Βέροιας και πρόβατο Τυρνάβου σιτεμένο για 40 μέρες, αρνιά από τη Λέσβο και τα Γιάννενα, μέχρι δικό τους άλιπο λουκάνικο με χοντροκομμένο χοιρινό και θρούμπι και σωστά ψημένα γλυκάδια και νεφρά. Το τραπέζι στολίζει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο Aeolion απ’ τα λεσβιακά όρη, τα κρέατα είναι όλα ελληνικά και το γλυκό στο τέλος, ένας αρκετά πετυχημένος χαλβάς Φαρσάλων.
Διεύθυνση: Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση 144 51
Τηλέφωνο: 21 0282 8848