Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

15 με 20 ευρώ το άτομο: 3 ταβέρνες που θα φας εξαιρετική και φθηνή προβατίνα στην Αθήνα

Λατρεύεις το πρόβατο; Είμαστε εδώ για σένα

4 Απριλίου 2024 11:25
15 με 20 ευρώ το άτομο: 3 ταβέρνες που θα φας εξαιρετική και φθηνή προβατίνα στην Αθήνα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, η προβατίνα αποτελεί κάτι σαν θρησκεία. Ωστόσο, έχει πολλούς θαυμαστές και στην Αττική, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να εντοπίζουν μέρη για να απολαύσουν την προβατίνα σε κάθε δυνατή μορφή: στη σούβλα, σε μπριζολάκια, σε παϊδάκια, ακόμα και σε μπιφτέκια ή στη γάστρα.

Το Athensmagazine.gr έχει για εσένα 3 ταβέρνες που θα φας προβατίνα, το πολύ με 20 ευρώ το άτομο, σαν να είσαι στο χωριό σου! Τι καλύτερο;

Ραμνούς

Τέρμα Λεωφόρου Ραμνούντος, Αρχαιολογικός Χώρος, τηλ: 2294063670

Και τον αρχαιολογικό χώρο θα δεις και φοβερό κρέας και σπιτικά πιάτα θα φας σε αυτήν την παραδοσιακή ταβέρνα, η οποία είναι ό,τι πρέπει για ημερήσια εκδρομούλα. Εδώ τα πιάτα ετοιμάζονται με πρώτες ύλες κυρίως από τα μποστάνια της οικογένειας, στην πίσω πλευρά της ταβέρνας και η προβατίνα σιγοψήνεται στη λαδόκολλα για ώρες, ώστε να λιώνει στο στόμα, ενώ . Φοβερός και ο κόκορας με μακαρόνια, κλασική σπεσιαλιτέ από τα 50s όταν και πρωτολειτούργησε, όπως και το αρνάκι στη γάστρα με δενδρολίβανο. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί δικό τους, λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Σταφυλόμελι

Οδός Κερατέας-Αναβύσσου 77, Κερατέα, τηλ: 229906441

Παραμένουμε Κερατέα γιατί ωραία πράγματα συμβαίνουν σε αυτήν την κλασική ταβέρνα της περιοχής, η οποία έχει αποκτήσει όνομα χάρη στο σαρακατσάνικο γάστρο του, ο οποίος βγάζει εξαιρετικό μοσχαράκι γιουβέτσι, πατσαδάκι κοκκινιστό, κατσικάκι και μπουκιές από πρόβατο, λουκούμια, που λιώνουν στο στόμα. Πρόβατο φιλοξενεί και η σούβλα του όμως, πράγμα σπάνιο για την Αθήνα. Κατά τα λοιπά, τα γεμιστά μπιφτέκια με ντομάτα και τυρί είναι αφρός, οι χονδροκομμένες στο χέρι πατάτες εξαιρετικές, το ίδιο και το χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα. Λογαριασμός με δικό τους κρασί, στα 20€ το άτομο.

Πρόβατο στα Κάρβουνα

Πάριδος 32, Ίλιον, τηλ: 21 0263 1980

Όνομα και πράγμα στο Ίλιον, αυτή η χασαποταβέρνα ειδικεύεται στην προβατίνα και το ζυγούρι, χωρίς φιοριτούρες στο μενού – όχι πως θα τις έχεις ανάγκη βέβαια. Λίγα πράγματα και καλά εδώ, με τα παϊδάκια να είναι κομψοτέχνημα, και το ζυγούρι να ακολουθεί, ψημένο και αυτό στην εντέλεια. Οι πατάτες τηγανιτές είναι νοστιμότατες, ενώ τον κατάλογο θα βρεις επίσης ωραίο σαγανάκι κεφαλοτύρι, κοκορέτσι, λουκάνικο χωριάτικο και σαλάτα λάχανο καρότο ή χωριάτικη. Λογαριασμός για ένα εκλεκτό γεύμα, με κρασί στα 15-20€ το άτομο.

Προβατίνα παϊδάκι και μπούτι....

Posted by Πρόβατο στα Κάρβουνα on Saturday, April 17, 2021
 

Ταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share