Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Χαρά... Θεού: Εδώ θα φας την καλύτερη πάστα στην Αθήνα

Όταν λέμε «Χαρά» όλοι ξέρουμε που εννοούμε

20 Μαΐου 2024 09:40
Χαρά... Θεού: Εδώ θα φας την καλύτερη πάστα στην Αθήνα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα από τα πιο θρυλικά μαγαζιά της Αθήνας, η διάσημη "Χαρά", έχει βρεθεί στην Πατησίων από το 1969 και συνεχίζει να γοητεύει ακόμα και τους νεότερους με τα ασύλληπτα γλυκά της και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αναπαριστά ένα ζαχαροπλαστείο άλλης εποχής. Ένας χώρος όπου κάποτε διαμορφώνονταν οι πιο όμορφες στιγμές των ραντεβού.

Η «Χαρά» έφερε στην Πατησίων τις πρώτες πολίτικες γεύσεις και συνδύασε το όνομα της με το εκμέκ, το καϊμάκι και αργότερα με το παγωτό σικάγο.

Τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ο ξεχωριστός φωτισμός και οι καθρέφτες με τα κοκοφοίνικα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία που διακρίνουν το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο. Ο "παλαιομοδίτικος" ύφος, η διακόσμηση και το αναγνωρίσιμο λογότυπο είναι αυτά που διατηρούν την "Χαρά" στη συνείδησή μας ως κάτι σπάνιο και εκλεκτό.

Χαρά... Θεού: Εδώ θα φας την καλύτερη πάστα στην Αθήνα

Θα ευχόμασταν να μην αλλάξει ποτέ, ώστε να υπάρχει κάτι στο κέντρο της πόλης που να θυμίζει την Αθήνα περασμένων δεκαετιών.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα από τα προφανή και αναπόσπαστα σημεία αναφοράς που δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις είναι το αυθεντικό εκμέκ, που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή της Πόλης, που παραμένει αμετάβλητη μέχρι σήμερα.

Το παγωτό καϊμάκι με και το σιρόπι βύσσινο μειώνουν την γλυκύτητα και ισορροπούν τη γεύση και έτσι να είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να το αφήσεις σε καμία περίπτωση στη μέση.

Χαρά... Θεού: Εδώ θα φας την καλύτερη πάστα στην Αθήνα

Το παγωτό σικάγο, το έτερο best seller της βιτρίνας, γαρνίρεται με σαντιγί, ολόκληρο μπισκότο και τριμμένο αμύγδαλο, ενώ θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από εκείνους που ζουν για την σοκολάτα.

Οι υπόλοιπες απολαύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις όταν βρεθείς εκεί, ή ακόμα και αν παραγγείλεις με delivery από την «Χαρά», είναι εκπληκτικές. Αναφέρομαι στις πάστες, ιδίως στην αξεπέραστη πάστα με την ονομασία "Χαρά", το σουφλέ σοκολάτας, την πρωτότυπη καραμελόπιτα και φυσικά όλα τα παγωτά.

Χαρά... Θεού: Εδώ θα φας την καλύτερη πάστα στην Αθήνα

Η «Χαρά» επιλέγει, στα σημεία που θέλει εκείνη να παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και στα υπόλοιπα να προσαρμόζεται μαεστρικά στις επιταγές των καιρών.

Οργανώστε με την παρέα σας μια επίσκεψη στην «Χαρά», για να ζήσετε τη μαγεία μιας εποχής που δεν προλάβατε να απολαύσετε. Απολαύστε όλα όσα την καθιστούν περίφημη και αποκτήστε μια μοναδική εμπειρία, καθώς και ένα τηλέφωνο που θα σας φανεί χρήσιμο στις δύσκολες στιγμές της λιγούρας.

Χαρά

Διεύθυνση: Πατησίων 339 Γ
Πληροφορίες & παραγγελίες: 210228 7266

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share