Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα ο αγώνας του Αντώνη: Έχασε 135 κιλά μέσα σε 3,5 χρόνια - «Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου» (video)

Παράδειγμα αποφασιστικότητας και πίστης

29 Ιουνίου 2024 13:58
Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα ο αγώνας του Αντώνη: Έχασε 135 κιλά μέσα σε 3,5 χρόνια - «Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου» (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Την ιστορία του Αντώνη Ζικόπουλου που πήρε τη ζωή στα χέρια του και κατάφερε με πείσμα και μεγάλη προσπάθεια να χάσει 135 κιλά, ανέδειξε το OPEN και η εκπομπή «Τώρα Μαζί».

Ο Αντώνης από την Πάτρα έφτασε να ζυγίζει 256 κιλά και είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου»

Όπως περιγράφει: «Πέρασα πολλές κακουχίες, αλλά με πείσμα τα κατάφερα. Είχα φτάσει να έχω 40 οξυγόνο και πάθαινα δύσπνοιες. Κάποια στιγμή με πήγαν οι αδερφές μου στο νοσοκομείο και τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Έμεινα δύο μήνες με οξυγόνο στο νοσοκομείο. Σκέφτηκα ότι πρέπει να ζήσω και ξεκίνησα την προσπάθειά μου να αδυνατίσω με γυμναστική και διατροφή. Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου».

«Φοράω τζιν μετά από 20 χρόνια»

«Χρειάζεται πείσμα και ψυχολογική στήριξη από τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους, τότε θα καταφέρουν να πετύχουν όσα θέλουν», αναφέρει, δίνοντας ελπίδα και σε άλλους ανθρώπους να πετύχουν το στόχο τους.

«Φοράω τζιν μετά από 20 χρόνια, με βλέπω και δεν με αναγνωρίζω. Είναι στόχος ζωής, δεν το βάζω κάτω. Πρέπει να το πιστέψεις για να το κάνεις», κατέληξε.

Η συγκλονιστική μεταμόρφωση 31χρονης υπέρβαρης γυναίκας - «Έτσι έχασα 59 κιλά...»

Μία συγκλονιστική μεταμόρφωση έκανε μία 31χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ που κατάφερε να χάσει 59 κιλά. Η Τζέιμι Μιλς από το Κονέκτικατ, αντιμετώπιζε προβλήματα με το βάρος της από την παιδική της ηλικία. Όταν ήταν μόλις 9 ετών χαρακτηρίστηκε κλινικά παχύσαρκη.

Μόλις έφτασε τα 132 κιλά η Τζέιμι αποφάσισε να κάνει αλλαγή στην διατροφή της και να επιμείνει. Τελικά η σκληρή δουλειά της απέδωσε καθώς η 31χρονη έχασε 59 κιλά, παρουσιάζει την εντυπωσιακή της σιλουέτα στο διαδίκτυο και μοιράζεται το «κλειδί» για την απώλεια βάρους.

Η μάχη της με τα επιπλέον κιλά ξεκίνησε όταν ήταν παιδί. Παρά την υγιεινή διατροφή στο σπίτι της και τον ενεργό τρόπο ζωής η Τζέιμι σε ηλικία 9 ετών ζύγιζε πάνω από 90 κιλά και χαρακτηρίστε ως κλινικά παχύσαρκη.

Δείτε επίσης: Χάστε κιλά χωρίς να πεινάσετε: 7+1 υδατάνθρακες ιδανικοί για διατροφή και άμεση απώλεια βάρους

Έφτασε κοντά στα 132 κιλά

«Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο βάρος μου ήταν 122 κιλά. Ωστόσο, υπήρξε μια μεγάλη περίοδος που δεν ζυγιζόμουν και, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη την εποχή, πιθανότατα ήμουν πιο κοντά στα 132 κιλά», ανέφερε η 31χρονη.

Το βάρος της αυξανόταν με τα χρόνια και σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Η πάθηση έκανε το σώμα της ανθεκτικό στην ινσουλίνη. Η επιπλέον ινσουλίνη στη συνέχεια προκαλούσε αύξηση βάρους και αύξανε την πείνα.

Στα 19 της χρόνια η Τζέιμι άρχισε να δυσκολεύεται τόσο ψυχικά όσο και σωματικά από τα επιπλέον κιλά. «Ενώ το βάρος μου με επηρέασε κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, ήταν πιο δύσκολο όταν ήμουν 19 ετών στο κολέγιο. Ήμουν στεναχωρημένη και ένιωθα μοναξιά. Δεν είχα κοινωνική ζωή, και δεν έβγαινα έξω», τόνισε η Τζέιμι.

Και συνέχισε: «Δυσκολευόμουν και σωματικά. Το να φτάσω στην ώρα μου στα μαθήματα ήταν δύσκολο γιατί πάλευα να περπατήσω μέχρι την πανεπιστημιούπολη και να ανέβω τις σκάλες».

Το 2012 έχασε 22 κιλά

Τελικά το 2012, η Τζέιμι αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Ξεκίνησε να προσέχει την διατροφή της και να κρατάει ημερολόγιο με τις τροφές που κατανάλωνε, ενώ αύξησε την ποσότητα νερού που έπινε. Μέχρι τον επόμενο χρόνο είχε χάσει 22 κιλά.

Η προσπάθεια της για απώλεια βάρους πήγαινε καλά αλλά η Τζέιμι άρχισε τότε να αποκτά εμμονή με κάθε θερμίδα και ανέπτυξε μια διατροφική διαταραχή. «Τα πήγαινα καλά για λίγο, αλλά αυτό που ξεκίνησε ως υγιεινές συνήθειες μετατράπηκε σε εμμονικές σκέψεις γύρω από την απώλεια βάρους. Άρχισα να γυμνάζομαι περισσότερο και να τρώω πολύ λιγότερο μέχρι που το μόνο που κατανάλωνα καθημερινά ήταν ένα φλιτζάνι καφέ, ένα μήλο και μισό αβοκάντο», σημείωσε η 31χρονη.

«Έχασα άλλα 10 κιλά, αλλά αυτό με οδήγησε σε ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος. Κατέληξα να κάνω θεραπεία για να λάβω βοήθεια και να αναρρώσω από τη διατροφική διαταραχή που είχα αναπτύξει», είπε η Τζέιμι.

Μόλις έγινε καλύτερα η 31χρονη άρχισε να σπουδάζει Διατροφολογία. Ωστόσο, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το βάρος επανήλθε σιγά-σιγά. Μόλις ξαναπήρε το βάρος, αποφάσισε να χειρουργηθεί.

«Το 2017, άρχιζα την πρακτική μου και τελικά αποφάσισα ότι χρειαζόμουν ένα άλλο εργαλείο. Ήξερα ότι είχα κάνει ό,τι μπορούσα, αλλά χρειαζόμουν περισσότερα για να μπορέσω να ξεπεράσω πραγματικά την παχυσαρκία. Αποφάσισα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση κάθετης γαστρεκτομής (VSG)», θυμάται η Τζέιμι.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share