Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024

Τολμηροί φίλοι έβαλαν δεκάδες κρυφές κάμερες σε εκλογικά τμήματα - Έπαθαν σοκ με αυτό που είδαν

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν περαιτέρω κρυφές κάμερες!

2 Ιουλίου 2024 12:49
Τολμηροί φίλοι έβαλαν δεκάδες κρυφές κάμερες σε εκλογικά τμήματα - Έπαθαν σοκ με αυτό που είδαν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές στη Νότια Κορέα οι οποίες προσπαθούν να συλλάβουν δύο άνδρες που φέρονται να βοήθησαν έναν YouTuber να εγκαταστήσει δεκάδες κρυφές κάμερες σε εκλογικά τμήματα.

Δείτε επίσης: Γαμπρός έπιασε με κρυφή κάμερα τη νύφη να κάνει κάτι ασυγχώρητο - Το βίντεο έπαιξε στον γάμο και έγινε το «έλα να δεις»!

Έβαλαν δεκάδες κρυφές κάμερες σε εκλογικά τμήματα

Οι αρχές πιστεύουν ότι το ζευγάρι είναι οι συνεργοί του influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος επεδίωκε να επιβεβαιώσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης.

Ο influencer, ο οποίος είναι γύρω στα 40 έχει ήδη συνελήφθη.

Τολμηροί φίλοι έβαλαν δεκάδες κρυφές κάμερες σε εκλογικά τμήματα

Σύμφωνα με την αστυνομία της δυτικής πόλης Ιντσέον, παράνομες κάμερες βρέθηκαν σε περίπου 40 σημεία σε όλη τη χώρα - συμπεριλαμβανομένων εκλογικών τμημάτων και κέντρων καταμέτρησης ψήφων.

Πολλές από αυτές ήταν μεταμφιεσμένες σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ανέφερε η εφημερίδα Straits Times της Σιγκαπούρης.

Οι κατηγορίες εναντίον των δραστών περιλαμβάνουν παράνομη είσοδο σε ιδιοκτησίες και παραβίαση των νόμων περί ασφάλειας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο influencer φέρεται να έχει ακροδεξιές πολιτικές απόψεις και στο παρελθόν είχε μιλήσει στο κανάλι του στο YouTube για ανησυχίες σχετικά με πιθανή χειραγώγηση των εκλογών σε αυτές και σε προηγούμενες εκλογές.

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν περαιτέρω κρυφές κάμερες και δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πρόσθετους ελέγχους πριν από την ψηφοφορία.

Η εφημερίδα Korea Times ανέφερε ότι περισσότερα από 3.500 εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν για την πρόωρη ψηφοφορία και ότι τετραπλάσιος αριθμός θα είναι σε λειτουργία στις 10 Απριλίου - την ημέρα των εκλογών.

Η ψηφοφορία διεξάγεται για την επιλογή των μελών της Εθνοσυνέλευσης, η οποία αποτελείται από 300 έδρες.
Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: bbc.com

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share